Koor Reinbôge Woudsend

Jubileumconcert De Reinbôge met Gurbe Douwstra

Veertig jaar geleden werd ons koor De Reinbôge opgericht. Zo’n lange geschiedenis van een koor is een feestje waard! En daarom zijn we nu volop aan het oefenen voor een jubileumconcert onder het motto: “Fiere mei muzyk”. Op zondag 23 april 2023 is het concert gepland. Op die zondagmiddag komt Gurbe Douwstra, de bekende troubadoer van het Friese lied, naar Woudsend om samen met De Reinbôge een prachtig programma te verzorgen. Tijd en plaats: 15 uur in De Karmel.

De Reinbôge startte in 1983. Aan de wieg van het koor stond dirigente Nelly van der Kooi, die jarenlang het koor op inspirerende wijze leiding gaf. Enkele van onze huidige leden waren toen ook al van de partij. Naast deze supertrouwe leden zingen ook een aantal andere vrouwen al vele jaren mee. Begonnen als vierstemmig gemengd koor zijn we in de loop van de tijd de tenoren en bassen kwijtgeraakt. Jammer, maar sindsdien zijn we enthousiast doorgegaan als meerstemmig vrouwenkoor. Naast het zingen heeft ook het sociale aspect een belangrijke plek. Geregeld hebben zich in de afgelopen jaren nieuwe leden aangemeld. Recent nog zijn acht vrouwen uit Heeg ons komen versterken. Daar zijn we heel blij mee. Op dit moment zijn er 35 leden.

Onder leiding van dirigente Louiza Saitova en met begeleiding van pianist Bram Stellingwerf bereiden we nu het veertigjarig jubileumconcert voor. We hebben er zin in! In de volgende dorpskrant meer informatie.