Jeugdkorpsenfestival

IJLST – Aan het Jeugdkorpsenfestival van Femuza op 12 februari doen zes jeugdorkesten mee. In 2020 werd het festival voor de laatste keer georganiseerd. Femuza is de Federatie van Muziek en Zang in de Gemeente Súdwest-Fryslân.

Het festival begint om 15.00 uur en vindt plaats in MFC De Utherne in IJlst. Alle jeugdorkesten brengen een programma van 20 minuten en worden beoordeeld door vakjurylid Almer Zijlstra. De heer Zijlstra is dirigent van meerdere (jeugd)orkesten en studeert directie aan het conservatorium in Zwolle.

De jury wijst een winnaar aan en het beste jeugdorkest van een vereniging aangesloten bij Femuza wint een optreden tijdens het Galaconcert van de Federatie op 17 juni in Theater Sneek. De deelnemende jeugdorkesten zijn:

C-orkest CMV Advendo Franeker o.l.v. Siemen Hoekstra 2019 JKF
Nije Noaten Parrega o.l.v. Marten Miedema
Muzykmaten Wijckel o.l.v. Jeanette Valkema
De Notenkrakers Oudega SWF o.l.v. Yvonne Galama
B-orkest CMV Advendo Franker o.l.v. Siemen Hoekstra
De Notenbrijbekken Workum o.l.v. Guus Pieksma

Dyn Poadium

De inschrijving voor Dyn Poadium is weer geopend. Femuza en Kunstencentrum Atrium organiseren sinds vorig jaar samen het solistenconcours van de gemeente Súdwest-Fryslân. De 53e editie vindt zaterdag 26 maart plaats in de Gasthuiskerk in Bolsward. Het jaarlijkse evenement vindt plaats in drie categorieën: parade (eerstejaars muzikanten), festivaldeelnemers en concoursdeelnemers. Inschrijven kan tot 12 februari

Inschrijven Dyn Poadium

  • Start