Hoog niveau Femuza Solistenconours

Afgelopen zaterdag 8 februari is het jaarlijkse solistenconcours van Femuza gehouden in de Gasthuiskerk in Bolsward. Het niveau was hoog. Er zijn in alle leeftijdscategorieën alleen maar 1e prijzen en 1e prijzen met lof behaald. Dertig muzikanten, voornamelijk jongeren, uit gemeente SWF presenteerden zich in een kleine, intieme zaal met een gevarieerd programma. Er werd gemusiceerd op dwarsfluit, klarinet, saxofoon, piano, de koperen blaasinstrumenten en slagwerk. Acht muzikanten gingen naar huis met een trofee en trompetist Wietske Baarda, 12 jaar, won de wisselbeker van het concours en mag in juni optreden op het Gala concert van Femuza in theater Sneek. Wietske musiceerde als solist en in een trio met 2 leeftijdsgenoten. Pianisten Mariëtte Hornsveld en Maarten Smit begeleidden de meeste solisten. Dirigent Marten van der Wal vormde de jury en alle solisten en ensembles ontvingen een verslag en beoordeling. Kortom een zeer geslaagde muzikale middag in een goede ambiance met aandachtig publiek: er viel veel te genieten.

De complete uitslag

Lees meer: Hoog niveau Femuza Solistenconours

Koperkabaal uit Blauwhús winnaar van het jeugdkorpsenfesitval

Het jeugdkorps “Koperkabaal” uit Blauhús heeft zaterdag 18 januari het jaarlijkse Jeugdkorpsenfestival in Nijlân gewonnen. De wisselbeker geeft recht op een optreden in de GALA avond op 12 juni in theater Sneek. Het korps staat onder leiding van dirigent Roelof Bakker.foto winnaar jeugdkorpsen festival 2020
Het was een geslaagde avond met een grote diversiteit in de programmering van de 5 deelnemende korpsen. Van filmmuziek en popnummers tot een “overzicht”van de muziekgeschiedenis, dit alles gegoten in een theatrale setting. Het jubilerende korps “JAMM” uit Arum had zelfs de jongste deelnemers een plekje gegeven in hun optreden.
De jurering was in handen van dirigent Meine Verbeek, die voor elk korps een verslag had gemaakt.

Op de foto het winnende jeugdkorps “Koperkabaal”.

Lees meer: Koperkabaal uit Blauwhús winnaar van het jeugdkorpsenfesitval

Zeer geslaagde Jeugdstudiedag van Femuza

IJlst – Op 3e Kerstdag, 27 december vond de jaarlijkse Jeugdstudiedag van Femuza plaats in IJlst. Deze dag wordt, traditie getrouw, georganiseerd tussen Kerst en Oud en Nieuw. 54 muzikanten hebben de hele dag gemusiceerd in drie groepen: beginners, gevorderden en een aparte groep slagwerkers, onder leiding van Roelof Bakker, Jan Hibma en Martijn Oostra. De meeste deelnemers zijn jongeren, maar het aantal ouderen neem gestaag toe, mede door de “Nieuw Talent” speelgroepen, die veel korpsen in de regio aanbieden voor senioren. De dag werd afgesloten met een eindpresentatie voor familie, vrienden en andere belangstellenden. De eerstkomende activiteiten van Femuza zijn het jeugdkorpsenfestival op 18 januari en het solistenconcours op 8 februari.

Lees meer: Zeer geslaagde Jeugdstudiedag van Femuza

De Reinbôge uit Woudsend winnaar Korenfestival

Op zaterdag 16 november vondt in de Gertrudiskerk in Workum het jaarlijkse korenfestival van Femuza plaats. Femuza is de federatie van muziek en zang in gemeente Súd West Fryslân. Er deden negen koren mee die elk een programma verzorgden van 20 minuten.

“De Reinbôge” uit Woudsend. Het koor is zaterdag 16 november winnaar geworden van het Femuza Korenfestival. Het koor staat onder leiding van Louiza Saitova. Op 12 juni 2020 doet het koor mee aan het Gala concert van Femuza in theater Sneek. 

Lees meer: De Reinbôge uit Woudsend winnaar Korenfestival

Winst voor fanfare Wilhelmina Easterein en A-slagwerkensemble C.M.V. Oranje Bolsward op muziekfestival Femuza

IJLST – Fanfare Wilhelmina uit Easterein werd afgelopen zaterdag 23 maart winnaar van het muziekfestival dat georganiseerd werd door de Federatie voor Muziek- & Zangverenigingen in de gemeente Súdwest-Fryslân (Femuza). Het slagwerkensemble van C.M.V. Oranje Bolsward leverde op datzelfde festival een dermate goede prestatie dat zij door de jury een eervolle vermelding ontvingen.

Lees meer: Winst voor fanfare Wilhelmina Easterein en A-slagwerkensemble C.M.V. Oranje Bolsward op...