“De Notenkrakers” Makkum wint Jeugdfestival Femuza

Nijland – Jeugdorkest “De Notenkrakers” uit Makkum is zaterdag tot winnaar uitgeroepen van het Jeugdkorpsenfestival van Femuza in Nijland.

Het Jeugdfestival van Femuza was goed bezet met negen jeugdorkesten. Femuza is de federatie van muziek en zang in de gemeente Súdwest-Fryslân. De deelnemers werden beoordeeld door Sijtze van der Hoek uit Veenhuizen. Hij wees “De Notenkrakers” – het jeugdorkest van Hallelujah Makkum - aan als winnaar. Dit jeugdorkest staat onder leiding van Nynke Jaarsma.
De winnaar ontving een beker en mag deelnemen aan het Galaconcert van Femuza in Theater Sneek op 21 juni.

Lees meer: “De Notenkrakers” Makkum wint Jeugdfestival Femuza

  • Aangemaakt op .

Jeugdstudiedag 27 dec 2018

Op derde kerstdag organiseerde Femuza haar traditionele play-in, voorheen jeugdstudiedag. Het was een geslaagde dag met 90 deelnemers onder leiding van Jan Hibma, Roelof Bakker en Guus Pieksma. Uiteraard werd er ook bingo gespeeld. De druk bezochte eindpresentatie was een mooie en enthousiaste afsluiting van deze editie.

Lees meer: Jeugdstudiedag 27 dec 2018

  • Aangemaakt op .

Hege Hakken wint Korenfestival Femuza

Popkoor Hege Hakken is tot winnaar uitgeroepen van het goed bezette korenfestival van Femuza afgelopen zaterdag in de Gasthuiskerk in Bolsward. Femuza is de Federatie van Muziek en Zang in de Gemeente Súdwest-Fryslân.

Tien koren hadden ingeschreven voor het festival en zij werden beoordeeld door een jury bestaande uit Merlijn Kaper en Hirma Altena. De jury had grote waardering voor de optredens van alle deelnemers en noemde nog in het bijzonder Mannenkoor “Ons Genoegen” uit Heeg, dat buiten mededinging meedeed. De winst ging naar Popkoor “Hege Hakken” met een goede presentatie, prima zang en een optreden dat “spot-on” was.

Foto's: Jeroen van der Kallen

Lees meer: Hege Hakken wint Korenfestival Femuza

  • Aangemaakt op .

Galaconcert 15 juni

Muzikaal galaconcert Femuza

SNEEK – Afgelopen vrijdag organiseerde de Federatie voor Muziek- & Zangverenigingen in de gemeente Súdwest-Fryslân (Femuza) in Theater Sneek haar jaarlijkse galaconcert. Alle winnaars van de diverse concoursen en festivals presenteerden tijdens dit galaconcert hun talenten

Lees meer: Galaconcert 15 juni

  • Aangemaakt op .