Jeugdkorpsenfestival

Jeugdkorpsenfestival Er is een vakkundige jury aanwezig die de muzikale kwaliteiten beoordeelt. Hierbij wordt rekening gehouden met het creatief omgaan met eigen mogelijkheden van het korps. Bv een vereniging die de bezetting niet compleet heeft maar toch op een mooie manier een muziekwerk kan laten horen heeft evenveel kans op de prijs als degene die alles helemaal bezet heeft. Verder wordt er op het totaalprogramma van de vereniging gejureerd.

De invulling van het programma staat vrij; er gelden geen programmavoorwaarden. Alle jeugdorkesten hebben 20 minuten speeltijd.

De winnaar ontvangt een beker en deelname aan het galaconcert van Femuza in juni in Theater Sneek. Deelname aan het galaconcert is voorbehouden aan verenigingen die lid zijn van Femuza. De jury legt uit waarom deze vereniging gekozen is. Er worden geen punten bekend gemaakt. De verenigingen krijgen wel allemaal een kritisch verslag mee van de vakjury.

Voor deelname aan het jeugdkorpsenfestival worden géén deelnamekosten in rekening gebracht.

  • Het is voor deelnemende verenigingen niet verplicht deel te nemen aan het competitieve deel van het festival. Deelnemers strijden in dat geval niet mee om winnaar te worden van het festival en te mogen spelen tijdens het galaconcert van Femuza in Theater Sneek, maar krijgen wel, net als de andere deelnemende verenigingen, een beoordelend verslag van de jury.
  • In het kader van de nieuwe privacywet, de algemene verordening gegevensbescherming (AVG), wijzen we deelnemers erop dat van alle activiteiten die door Femuza georganiseerd worden foto’s en/of video’s gemaakt (kunnen) worden. Dit beeldmateriaal gebruiken we voornamelijk om verslag te doen van de activiteiten op diverse (eigen) (sociale)media(kanalen). Houdt u hier alstublieft rekening mee.

Inschrijfformulier Jeugdfestival

Ik wil het volgende orkest inschrijven voor het Jeugdfestival.
Typ hier de naam van de vereniging.
Typ hier de plaats van de vereniging.
Typ hier de naam van de dirigent.
Geef het aantal leden van de vereniging aan.
Maak een selectie.
Vul hier de contactinformatie in van de contactpersoon (meestal secretariaat).
Maak een selectie.
Typ hier de naam van de contactpersoon.
Typ hier het adres van de contactpersoon.
Typ hier de postcode van de contactpersoon.
Typ hier de woonplaats van de contactpersoon.
Typ hier het telefoonnummer van de contactpersoon.
Typ hier het e-mailadres van de contactpersoon.