Veel gestelde vragen Dyn Poadium

Vanaf 2021 wordt door Femuza in samenwerking met het Atrium Dyn Poadium georganiseerd. Het eerste Dyn Poadium zal plaatsvinden op 29 mei 2021. Dit is een nieuwe vorm voor het eerdere solistenconcours. Er is gekozen voor de naam Dyn Poadium, omdat we vooral dat willen bieden, een podiumplek om te laten horen wat je kan.

We snappen dat er vragen zijn wat precies de bedoeling is. Deze vragen willen we hier zoveel mogelijk proberen te beantwoorden. Is er iets nog niet helemaal duidelijk? Neem dan contact met ons op.

Wat is het verschil met het eerdere solistenconcours?

Bij Dyn Poadium willen je vooral de kans bieden om op het podium te staan. En omdat niet iedereen het leuk vindt om met de andere deelnemers vergeleken te worden en het vooral gaat om het meedoen, hebben we verschillende categorieën waarin je mee kunt doen. Het gaat om:

· Muziekparade: bedoelt voor de jongste deelnemers die nog geen muziekdiploma hebben

· Festival: je geeft een optreden, krijgt een verslag, maar krijgt hiervoor geen punten van de jury. Je doet mee voor het meedoen. En omdat het niet gaat om de punten, mag je er ook een leuke act van maken. Doe waar jij je goed bij voelt!

· Concours: Je vindt het leuk om tegen de andere deelnemers te strijden om misschien wel één van de prijzen in de wacht te slepen. Je krijgt een verslag en punten van de jury.

Wat kan ik tijdens de muziekparade verwachten?

De muziekparade is echt voor de allerjongste deelnemers, die nog geen A-diploma hebben gehaald. Het gaat om deelnemers tot 12 jaar. Je staat samen met een groepje andere muzikanten tegelijk op het podium. Jullie spelen om de beurt of samen één of meerdere stukjes. Het is waarschijnlijk de eerste keer dat je op het podium staat. We snappen dat dit best even spannend is en willen er daarom vooral een muziekfeestje van maken! Per groepje muzikanten is er ongeveer 15 minuten tijd.

Wat kan ik tijdens het festival verwachten?

Het festival van Dyn Poadium is voor iedereen die het leuk vindt om eens op een podium staan, maar die het niet zo nodig vind om door een jury beoordeeld te worden. Je niveau maakt niet uit, of het nou op A of D niveau is. Je doet mee voor het meedoen. Wel krijg je een kort verslagje over je optreden. Omdat het niet gaat om de punten, mag je er ook een leuke act van maken. Of misschien hou je je niet helemaal aan de bladmuziek, maar maak je een eigen versie van het muziekstuk. Doe waar jij je goed bij voelt, het is immers jouw optreden! Net als bij het concoursoptreden heb je maximaal 10 minuten de tijd voor je optreden.

Wat kan ik tijdens het concours verwachten?

Het concours is voor iedereen die het leuk vindt om tegen andere deelnemers te strijden. Je niveau maakt niet uit, of het nou op A of D niveau is. Je wordt beoordeeld door een (onafhankelijke) jury,

krijgt een juryverslag en punten toegedeeld. Je levert van tevoren de bladmuziek van je muziekstuk in, zodat de jury de optreden kan beoordelen. Je optreden mag maximaal 10 minuten duren. En om het helemaal echt te maken, kun je natuurlijk gebruik maken van begeleiding door de pianist(e).

Volgens de Corona maatregelen die nu gelden kan er nog weinig georganiseerd worden, hoe zit dit met Dyn Poadium?

Als organisatie van Dyn Poadium hebben we natuurlijk ons afgevraagd of het mogelijk is om in deze tijd iets te organiseren, terwijl nog zo onduidelijk is of het door zou kunnen gaan. We wilden alleen niet maar blijven afwachten en zijn daarom toch doorgegaan met de organisatie. We hebben goede hoop op versoepelingen en dat het organiseren van Dyn Poadium op 29 mei 2021 mogelijk is. Maar natuurlijk zijn we afhankelijk van de maatregelen die op dat moment gelden.

We gaan er vanuit dat we op de dag van Dyn Poadium in ieder geval 30 personen in het gebouw mogen hebben. Ook hopen we dat het in ieder geval vanaf 1 mei weer mogelijk is om fysieke muzieklessen te geven, zodat ook de repetities met de pianist(e) mogelijk zijn.

Verder houden we ons natuurlijk aan de 1,5 meter afstand en treffen we zoveel mogelijk maatregelen om ons hieraan te kunnen houden. Zo wordt er gebruik gemaakt van verschillende tijdblokken. Ook verwachten we dat het dragen van een mondkapje verplicht is op de momenten dat je niet stil zit op een stoel.

Mag ik publiek meenemen?

We gaan er op dit moment vanuit dat met name de jongste deelnemers 1 ouder of verzorger mee kunnen nemen. Natuurlijk willen we wel het aantal mensen zoveel mogelijk willen beperken. Voor al het andere publiek wordt een Livestream georganiseerd die live wordt uitgezonden. Mocht er meer publiek mogen komen, dan zal dit worden aangeven.

Ik heb liever niet dat mijn optreden via social media wordt gedeeld, wat nu?

Vanwege de Corona maatregelen worden de optredens via Livestream gedeeld, zodat de mensen thuis de optredens kunnen volgen. Dit geldt voor alle optredens. Mocht je liever niet willen dat je optreden vervolgens ook wordt gedeeld via Social Media of dat er foto’s van jou worden gedeeld? Geef dit dan aan bij de aanmelding (of later nog via e-mail aan Femuza).

Foto’s of video’s kunnen worden gedeeld op Social media of de websites van Femuza en het Atrium.