Welkom bij Femuza

De overkoepelende organisatie voor muziek- en zangverenigingen
binnen de gemeente Súdwest-Fryslân.

Jubileumconcert Wilhelmina Easterein

Op 1 april 2023 vindt om 20:00 uur het jubileumconcert van Wilhelmina Easterein plaats. Het concert wordt gehouden in Café Bergsma, gelegen aan de Sibadawei 2 in Easterein. De dirigent van het orkest is Wilbert Zwier, en het orkest zelf bevindt zich in de tweede divisie.

Opera met een Twist!

Zaterdag 25 maart ontvangen we Céline Janssen die in haar theatercollege laat zien dat opera voor iedereen toegankelijk is. Céline Janssen, bekend van haar deelname aan het SBS6 zangprogramma ‘We Want More’ toont in ‘Opera voor Dummies’ aan dat opera eigenlijk hartstikke hip en toegankelijk is. Opera is niet stoffig, maar sexy, grappig en ontroerend! In cabaretsfeer neemt ze je mee in de wereld van de opera, een genre dat in eerste instantie juist voor het volk werd geschreven.Ze doorbreekt in deze voorstelling de vooroordelen dat opera te zwaar en te kostbaar is en veel te lang duurt. Hierover zegt ze zelf: "Ah ja, de oude vooroordelen, Over de klassieke opera. Ze waren allemaal ooit waar. Ik wil laten zien en horen dat het genre zichzelf de laatste decennia naar het heden heeft getild."Wat kan je verwachten? Klik hier voor een impressie. We verwelkomen je graag 25 maart. Klik hier en bestel je tickets.

Jubileumconcert Koor De Reinbôge Woudsend met Gurbe Douwstra

 

Veertig jaar geleden werd ons koor De Reinbôge opgericht. Zo’n lange geschiedenis van een koor is een feestje waard! En daarom zijn we nu volop aan het oefenen voor een jubileumconcert onder het motto: “Fiere mei muzyk”. Op zondag 23 april 2023 is het concert gepland. Op die zondagmiddag komt Gurbe Douwstra, de bekende troubadoer van het Friese lied, naar Woudsend om samen met De Reinbôge een prachtig programma te verzorgen. Tijd en plaats: 15 uur in De Karmel.

De Reinbôge startte in 1983. Aan de wieg van het koor stond dirigente Nelly van der Kooi, die jarenlang het koor op inspirerende wijze leiding gaf. Enkele van onze huidige leden waren toen ook al van de partij. Naast deze supertrouwe leden zingen ook een aantal andere vrouwen al vele jaren mee. Begonnen als vierstemmig gemengd koor zijn we in de loop van de tijd de tenoren en bassen kwijtgeraakt. Jammer, maar sindsdien zijn we enthousiast doorgegaan als meerstemmig vrouwenkoor. Naast het zingen heeft ook het sociale aspect een belangrijke plek. Geregeld hebben zich in de afgelopen jaren nieuwe leden aangemeld. Recent nog zijn acht vrouwen uit Heeg ons komen versterken. Daar zijn we heel blij mee. Op dit moment zijn er 35 leden.

Onder leiding van dirigente Louiza Saitova en met begeleiding van pianist Bram Stellingwerf bereiden we nu het veertigjarig jubileumconcert voor. We hebben er zin in! In de volgende dorpskrant meer informatie.