Competitief festival

Er is een vakkundig jury aanwezig die de muzikale kwaliteiten beoordeelt. Hierbij wordt rekening gehouden met het creatief omgaan met eigen mogelijkheden van het korps. Bv een vereniging die de bezetting niet compeet heeft maar toch op een mooie manier een concourswerk kan laten horen heeft evenveel kans op de prijs als degene die alles helemaal bezet heeft. Verder wordt er op het totaal programma van de vereniging gejureerd.

Als voorwaarde deelname nieuwe stijl geldt dat er een concourswerk op het programma moet staan, verdere invulling staat vrij. De 5e, 4e, en 3e divisie hebben tussen de 20 en 30 minuten de tijd. De 2e en 1e divisie krijgen 30-40 minuten.

Voor de stimulering zijn er prijzen te winnen. Deze bestaat uit €300,00. De competitie staat in deze stijl voorop. er is één prijs te winnen, de jury legt uit waarom hij deze vereniging gekozen heeft. Er worden geen punten bekent gemaakt. De verenigingen krijgen wel allemaal een kritisch verslag mee.

Voor de bekostiging worden deelnamekosten in rekening gebracht. De verenigingen betalen als inleggeld €30,00 per vereniginging.